Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας λειτουργεί από το 1984 και φιλοξενεί τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα από την ανατολική Κρήτη όπως το Παλαίκαστρο, τη Σητεία, τα νησιά του Μόχλους και της Ψείρας, το νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου, το ανάκτορο της Ζάκρου, την ελληνιστική πόλη του Ξερόκαμπου, τη Ζίρο, την έπαυλη του Μακρύγιαλου, τη Λεύκη και την αρχαία Ίτανο.

Διαβάστε Περισσότερα

Σητεία

Σε απόσταση 70 χλμ Α από τον Άγιο Νικόλαο, την πρωτεύουσα του. Νομού Λασιθίου, σας περιμένει η όμορφη πόλη της Σητείας, γενέτειρα του ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου. Κτισμένη αμφιθεατρικά, με τα κομψά της κτίρια και το δραστήριο λιμάνι, αποτελεί ιδανικό τόπο για ήρεμες διακοπές όλο τον χρόνο. Απολαύστε τον περίπατό σας στο πεζοδρομημένο λιμάνι, με τα καφέ, τις ταβέρνες, τα μοδάτα μπαράκια αλλά και τα παραδοσιακά ρακάδικα.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι αρχαιότητες της Λεύκης

Η στενή αλλά συχνά ταραγμένη λουρίδα της θάλασσας που χωρίζει τα νησιά από την απέναντι ξηρά δεν απότέλεσε εμπόδιο για τη διαρκή παρουσία του ανθρώπου σε αυτά, κατά την αρχαιότητα. Το Αρχαίο όνομα «Λεύκη», όπως το αναφέρει ο Πλίνιος, απόδίδεται στην λευκή ανταύγεια των ασβεστόλιθων και της μάργας στο φώς του ήλιου.

Διαβάστε Περισσότερα

Κουφονήσι ή Λεύκη

Το Κουφονήσι ή Λεύκη είναι ένα μικρό νησί του Νότιου Κρητικού Πελάγους, 3.5 μίλα νότια του Ακρωτηρίου Γούδουρα και 10 μίλια νοτιοανατολικά του Μακρύγιαλου. Το νησί έχει μήκος περίπου 6χλμ, 5.5χλμ πλάτος και καταλαμβάνει έκταση 5.25 χλμ². Το Κουφονήσι είναι το μεγαλύτερο νησί ενός συμπλέγματος 5 νησιών: Κουφονήσι, Μακρουλό, Στρογγυλό, Τράχηλας και Μάρμαρα. Το όνομα "Λεύκη" απόδίδεται στην λευκή ανταύγεια των ασβεστόλιθων και της μάργας, ενώ το σημερινό όνομα, Κουφονήσι, λέγεται ότι οφείλεται στα πολλά κοιλώματα και τις σπηλιές που έχουν δημιουργηθεί από την θάλασσα και τη βροχή, σμιλεύοντας τα μαλακά πετρώματα. Μια άλλη εκδοχή όμως θέλει το όνομα να έρχεται από τα πολλά "κουφά" στο νησί, όπως λένε οι Κρητικοί τα ποντίκια.

Διαβάστε Περισσότερα

Μονή Τοπλού

Το μοναστήρι στέκει επιβλητικό με το 33 μέτρων καμπαναριό του μέσα σε ένα τραχύ, σχεδόν έρημο τοπίο με τις γιγάντιες ανεμογεννήτριες στο βάθος, που λειτουργούν σε ένα από τα πρώτα αιολικά πάρκα στην Κρήτη. Η Μονή Τοπλού εντυπωσιάζει από μακριά καθώς μοιάζει με ένα μικρό φρούριο που περιτριγυρίζεται από έναν ψηλό τοίχο ύψους 10 μέτρων περίπου.

Διαβάστε Περισσότερα

Το νησάκι Χρυσή

Η Ιεράπετρα είναι η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και ένας από τους λόγους είναι οι πεντακάθαρες παραλίες της. Άλλωστε έχει τιμηθεί γι’ αυτές με το Διεθνές Βραβείο Υψηλής Ποιότητας Παραλιών από την Ένωση Θαλασσίων και Παρακτίων Περιοχών. 

Η νήσος Χρυσή
Ο επισκέπτης της Ιεράπετρας έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το νησάκι Χρυσή (ή αλλιώς Γαϊδουρονήσι), που βρίσκεται στο Λιβυκό πέλαγος περίπου

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...

  • 1
  • 2

ADDRESS

Xerokampos 72300, Sitia Crete Greece

PHONE

 +30 2843026729 & +30 6982954095 

E-MAIL

info@lithoshouses.gr

RESERVATION HOTLINE:

+306982954095 -  +302843026729

STAY UP TO DATE

Sign up for our newsletter